26. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsaomanikud saavad võimaluse osta piirnevat metsamaad 

Riigikogu võttis menetlusse riigivaraseaduse täiendamise seaduse eelnõu, millega luuakse eeldused, et metsaomanikud saaksid omandada oma kinnistuga piirnevat metsamaad, vahendab etv24.

Eesti tingimustes on väikeste metsamassiivide majandamine vähetulus ning seetõttu ka ebaotstarbekas. Väikemetsaomanike huvi metsaomandi kasutamise vastu on üldjuhul tagasihoidlikum, mistõttu on riigile saamata jääv tulu läbi metsa mittemajandamise suurem.

Terviklike ja suuremate metsamassiivide majandamine on oluliselt efektiivsem kui killustunud metsaomandite puhul. Seaduse muutmise eesmärki toetab muu hulgas Eesti metsanduse arengukava aastani 2010. Eelnõu juhtivkomisjoniks määrati keskkonnakomisjon.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785