Metsaomanikud saavad võimaluse osta piirnevat metsamaad 

Riigikogu võttis menetlusse riigivaraseaduse täiendamise seaduse eelnõu, millega luuakse eeldused, et metsaomanikud saaksid omandada oma kinnistuga piirnevat metsamaad, vahendab etv24.

Eesti tingimustes on väikeste metsamassiivide majandamine vähetulus ning seetõttu ka ebaotstarbekas. Väikemetsaomanike huvi metsaomandi kasutamise vastu on üldjuhul tagasihoidlikum, mistõttu on riigile saamata jääv tulu läbi metsa mittemajandamise suurem.

Terviklike ja suuremate metsamassiivide majandamine on oluliselt efektiivsem kui killustunud metsaomandite puhul. Seaduse muutmise eesmärki toetab muu hulgas Eesti metsanduse arengukava aastani 2010. Eelnõu juhtivkomisjoniks määrati keskkonnakomisjon.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed