25. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teedeehitajad: elu nimel tehakse täiesti jaburaid pakkumisi

Tööde mahu vähenemise tõttu ennustavad teedeehitajad palkade vähendamist ja alla omahinna pakkumise jätkumist, kirjutab Kadri Bank Äripäevas.

"Täna on küll märgid sellised, et investeeringud näiteks kohalike teede ehitusse on juba nii väiksed, et sellest ei jätku vaid ühele ettevõttelegi," ütles Trefi juht Andres Gailit. Tema sõnul pole Trefis suuri koondamisi korraldatud. "Inimesed istuvad poole tariifselt kodus just sellepärast, et me ei tea, mis hanked välja kuulutatakse. Aga kui koondamine tuleb, puudutab see teedeehituses tuhandeid inimesi, sealhulgas neid, kes on ehitusega seotud nagu vedajad, materjali valmistajad," märkis ta.

Gailit lisas, et kui raha on vähe, peaks tegema seda, mis annaks tööd paljudele. "Näiteks väikelinnades kõnniteede ja äärekivide ehitamine annaks tööd ega maksaks sama palju kui tuhandeid tonne asfaldit panna," oli tema ettepanek.

Peeter Vilipuu sõnul pole TREV-2 grupis masskoondamisi plaanis. "Inimesi langeb välja ka nii, et jäädakse pensionile, vahetatakse elukohta. Aga kui möödunud aastal palgal tõusid, siis nüüd me räägime palkade külmutamisest või insenertehnilise personali ehk ametnike palga vähendamisest. See ei oleks mingi katastroof kui kõigil vähendataks palkasid 10 protsenti," selgitas ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785