25. veebruar 2009
Jaga lugu:

Inseneridele jagatakse taastuvenergia kasutamise kogemusi 

Tallinna Elamumajandusamet korraldab neljapäeval, 26. veebruaril rahvusvahelise seminari „Taastuvenergia kasutamine ja passiivamaja kui tervik“ arhitektidele ja inseneridele, kellele jagavad energiasäästualaseid teadmisi rahvusvaheliselt tunnustatud taastuvenergia ja passiivmaja eksperdid Saksamaalt, Taanist ja Eestist.

Seminaril tulevad käsitlemisele teemad, mis on tänasel päeval üleilmse energeetikaalase arendustegevuse fookuses: taastuvenergia ressursside kasutamine ning selle osakaalu suurenemine, energiasäästuga seotud probleemid ja lahendused, madala energiatarbega hooned ja passiivmajad, päikeseküttesüsteemide roll ja tootlikus ning uudsed soojustuslahendused.

Tallinna Elamumajandusameti juhataja asetäitja Priit Pärtelpoja sõnul on maailma kasvav energiavajadus ja fossiilsete energiaallikate järsud hinnakõikumised maailmaturul suurendanud nii era- kui ka avaliku sektori huvi taastuvenergiat kasutava tehnoloogia vastu.

„Eesti on energiatõhususe osas muust maailmast maha jäänud. Meie üks eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust alternatiivsete energiaallikate võimalustest ja säästlikust energiatarbimisest ning tutvustada keskkonnasõbralikke tulevikulahendusi madala energiavajadusega hoonete rajamiseks, mille energiatarbimine on kuni kümme korda väiksem. Tänane majandusolukord sunnib meid selliste lahenduste kasutuselevõtuks rohkem kui ei kunagi varem.“ lisas Pärtelpoeg.

Seminaril tuuakse näiteid Saksamaa ja teiste Euroopa riikide energiatõhusate elamute ja ühiskondlike hoonete rajamise kogemusest ning sellega saavutatud kokkuhoiust.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt