20. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendajad pikendavad võlakirjade lunastamise tähtaegu

Mitmed tuntud arendajad on sunnitud rahapuudusel võlakirjade lunastamise tähtaega edasi lükkama, kirjutab tänases Äripäeva kaaneloos Piret Reiljan.

Supermodell ja Q Vara suurrahastaja Carmen Kass kuulutas sügisel uhkelt, et Q Vara võlakirjade omanikel on kindlasti läinud paremini kui Arco Vara aktsionäridel. Nüüd, kolm kuud hiljem, on Q Vara ja tema sabas ka Guido Sammelselja Norby Telecom saneerimisel ning investorid hoiavad hinge kinni, sest võivad kõigest ilma jääda. Kes on järgmine?

"Meie puhul kindlasti Q Vara keissi pole," teatab innukalt Koger Kinnisvara juht Andres Pärloja. Ettevõte pidanuks oma võlakirjad lunastama möödunud nädalal, armuaega saadi esialgu kuu aega ja märtsi teises pooles tuleb investoritega edasises kokkuleppele jõuda. Kogeril on kavas osa võlakirju lunastada ja ülejäänud pikendada, vaidlemist jätkub 31 miljoni krooni jagu. "Mõistame, et investoritel on raske, meie võlakirjad istuvad suuresti fondides. Samas peavad nemad mõistma, et jõuga meid võlakirju realiseerima suruda ei saa, siis ei võida keegi," nendib Pärloja.

Suuromanik Andres Koger hoidub seekord pahuralt kommentaaridest. Pole ka ime, arvestades, et lisaks Koger Kinnisvarale kuulub mehele ka pool 17 miljoni eest võlakirju emiteerinud Macro Kinnisvarast, mille jaoks saabub tõehetk juunis. Mõlemal firmal on pirakas maksuvõlg, kokku pea 10 miljonit krooni.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785