19. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idema: kliendid lükkavad ostud edasi

Majanduslangus on mõjutanud müüki sedasi, et kliendid on oma ostud edasi lükanud, põhjused siin nagu mujalgi: ebakindlus tuleviku suhtes ning pankade koomalekeeratud rahakraanid, väitis ehitusuudised.net-le Idema Köögid tegevjuht Eriko Sala.

„Samas on turg korrastunud, jäänud on need, kes suudavad ja tahavad seda tööd teha, ühepäevaliblikad on kadunud,“ märkis ta

Sala selgitas, et  kui buumi ajal ostis arendajalt korteri ostnu köögi reeglina ise, siis täna sisustavad arendajad sageli korteri ära, pakkudes nõnda korterile lisandväärtust. Seega on muutunud klientide osakaal portfellis, arendajaid on rohkem, eraisikuid selle võrra vähem. Samas on eraisikud siiski ülekaalus.

 Aastal 2008 vähenes Idema müük võrreldes ülimalt hea 2007 aastaga ca 7%. Lisaks on klient järjest rohkem hakanud huvi tundma ka müüja krediiditausta kohta.

Sala lisas, et  klient ostab rohkem väärtuslikku mööblit, täispuitu ning erinevaid puiduspoone. „Sest odavat melamiinmööblit oskavad kõik teha ning selle hind on odav kogu aeg, olgu buum või mitte,“ ütles ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785