18. veebruar 2009

Üürikorteri hinna dikteerib ostja

Üürikortereid on võrreldes buumiajaga kinnisvaraturul tublisti rohkem ja need on saadaval soodsama hinnaga, seega on korterit üürida soovijal suurem valikuvõimalus nii hinna kui ka kvaliteedi poolest, vahendab delfi.ee

Uus Maa Kinnisvara maakler Eve Soppe ütles, et praegu ületab Rakvere üürikorterite turul pakkumine nõudluse, ning tõi näite, et möödunud neljapäeva seisuga sooviti Rakveres üürile anda üle 30 korteri. Seega on tekkinud olukord, kus üürija saab hinna dikteerida, kirjutab Virumaa Teataja.

Virumaa Investi maakleri Kaisa Annuse arvates on põhjus see, et kui laenumakset ja üürisummat võrrelda, on üürimine praegu oluliselt odavam kui ostmine. Pealegi ei julge inimene end pikaks ajaks rahaliselt siduda ja seepärast on üüripind sobilik.

Soppe sõnul ei vaadata aga mitte niivõrd üürihinda, kuivõrd jälgitakse, kas ja kui palju sisaldab korter mööblit ja tehnikat ning millised on kommunaalkulud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688