18. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üürikorteri hinna dikteerib ostja

Üürikortereid on võrreldes buumiajaga kinnisvaraturul tublisti rohkem ja need on saadaval soodsama hinnaga, seega on korterit üürida soovijal suurem valikuvõimalus nii hinna kui ka kvaliteedi poolest, vahendab delfi.ee

Uus Maa Kinnisvara maakler Eve Soppe ütles, et praegu ületab Rakvere üürikorterite turul pakkumine nõudluse, ning tõi näite, et möödunud neljapäeva seisuga sooviti Rakveres üürile anda üle 30 korteri. Seega on tekkinud olukord, kus üürija saab hinna dikteerida, kirjutab Virumaa Teataja.

Virumaa Investi maakleri Kaisa Annuse arvates on põhjus see, et kui laenumakset ja üürisummat võrrelda, on üürimine praegu oluliselt odavam kui ostmine. Pealegi ei julge inimene end pikaks ajaks rahaliselt siduda ja seepärast on üüripind sobilik.

Soppe sõnul ei vaadata aga mitte niivõrd üürihinda, kuivõrd jälgitakse, kas ja kui palju sisaldab korter mööblit ja tehnikat ning millised on kommunaalkulud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785