18. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ober-Haus: kuulutustes võivad hinnad olla kordades ülepakutud

Ober-Hausi Kinnisvara analüütik Rain Rätt ütles ehitusuudised.net-le, et  vähemlikviidse kinnisvara puhul võib küsitud hinna ja reaalse tehingu hinna vahe olla ka kordades.

Ajakirjanduses tuuakse tihti välja mõne kinnisvaraportaali pakkumiste keskmine hind ja Maa – ameti tehingustatistika keskmine või mediaanhind iseloomustamaks mingi piirkonna pakkumishindade ja reaalselt toimunud tehingute hinnavahet. „Kuid iga objekt on teatud mõttes unikaalne ja samas leidub turul ka objekte, mis on müügis võib olla alla turuhinna,“ märkis ta.

Tema sõnutsi on turul müüjate hulgas nii öelda õngitsejaid, kellel ei ole otsest vajadust oma vara müüa, kuid kes üritavad leida oma unelmate ostjat ning ootavad uut buumi.   

Rätt lisas, et üldjuhul on müüjad oma hinnaootustes tegelikust olukorrast kinnisvaraturul ajas tagapool: „Võitajad olid need, kes kiiresti ca 20 – 30% hinnalangetamisega reageerisid.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785