17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilmarise tehasehoone kõrvale võivad kerkida ärihooned

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule kehtestamiseks detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada Mustamäe tee 17 ja 19 kinnistutele kuni 8-korruselise ärihoone.

Detailplaneeringu kohaselt on võimalik rajada Mustamäe tee 17 kinnistule kuni 8-korruseline ja Mustamäe tee 19 kinnistule kuni 6-korruseline ärihoone. Mõlemale hoonele on planeeritud ka üks maa alune korrus. Ühtlasi muudetakse detailplaneeringuga maa sihtotstarve transpordi- ja elamumaast ärimaaks.

Planeeritav maa-ala asub Mustamäe tee, Mehaanika, Keemia ning Välja tänavate vahelises kvartalis, Mustamäe tee ja Mehaanika tänava ääres. Kuna planeeritav maa-ala jääb linna ühe olulise magistraaltänava Mustamäe tee äärde, siis on piirkonnal hea ühistranspordiühendus teiste linnaosadega. Lähim ühissõidukipeatus jääb planeeringualast ligikaudu 100 m kaugusele.

Mustamäe tee ääres paiknevad nii kaubandus- kui ka teenindusasutused. Lähim suurem kaubanduskeskus on Marienthali Selver.

Teemaplaneeringu “Kõrghoonete paiknemine Tallinnas” kohaselt on läheduses paiknev Endla – Mustamäe tee – Mehaanika – Metalli („Ilmarise“) kvartal kavandatud üheks Tallinna võimalikuks kõrghoonete piirkonnaks.

Planeeritav ala asub kesklinna lähedal tiheda liiklusega tee ääres. Planeeritavad hooned jäävad Mustamäe tee äärde ning tekitavad ülelinnalise liiklusmagistraali ja üksikelamute rajooni vahele mürakaitseseina. Kavandatavad ärihooned soodustavad piirkonna polüfunktsionaalsemaks muutumist.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 26. mai 2006 avaldusega Piiri Kinnisvara OÜ.

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785