16. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäele võib kerkida omamoodi plaanilahendusega maja

Tallinna linnavalitsus võttis vastu detailplaneeringu, mille kohaselt võib Lasnamäe tänavale kerkida maja, kus viimasel korrusel ei asu mitte kõige kallimad korterid, vaid panipaigad, ühisterrass ja laste mänguväljak, kirjutab Ekspresskinnisvara.

Kavandatav elamu tuleb plaanide kohaselt kuuekorruseline. 1068 ruutmeetri suurune planeeringuala asub Sikupilli asumis Lasnamäe veerul, Lasnamäe ja Asunduse tänava nurgal. Hetkel asub kinnistul amortiseerunud mänguväljak, hoonestus puudub. Piirkonnas asuvad viie- ja 14-korruselised elamud.

Hoone ehitusaluseks pindalaks on kavandatud 460 ruutmeetrit ja kõrguseks 19 meetrit. Esimesele korrusele on kavandatud parklakohad, teisest viienda korruseni korterid, mida tuleb kokku 12. Kuuendale korrusele on kavandatud panipaigad kõigi korterite jaoks ning lõunakaarde avanev katuseterrass. Samasse kavandatakse ka lastemänguväljak. Niisugune lahendus on populaarne tihedalt asustatud linnades, kus majade vahel on vähem valgust ning tänavamüra ja heitgaasid..

Planeeritav hoone paigutatakse Asunduse tänava äärsete naaberhoonetega määratud ehitusjoonele. Detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse avaliku arutelu käigus tehtud ettepanekute arvestamise tulemusena on hoone pikkust võrreldes eskiislahendusega vähendatud ja hoonestusala kaugust kinnistu Asunduse tänav 2 poolsest piirist suurendatud seniselt kolmelt meetrilt viie meetrini.

Detailplaneeringu eskiisi koostas Arhitekti- ja Inseneribüroo ARX OÜ. Kinnistu omanik on Fonde Holding.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785