President Ilves kuulutas välja noore arhitekti preemia

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas välja KUMU kunstimuuseumis toimunud Eesti Arhitektide Liidu üldkogul noore arhitekti preemia, mille sai Siiri Vallner.

Riigipea meenutas, et arhitektide tööd mõjutavad meie avalikku ruumi ning seeläbi kujundavad meie hinnanguid ja maailmanägemust; samas talletab arhitektuur ajalugu ning arhitektide kaudu kujundab meie avalik ruum homse Eesti nägu.

“Soovin teile isikupära ja julgust, sest seda on meie ühiskonnale täna väga vaja ja teie aitate oma tööga seda luua, avardades meie mõtete ja tunnetuste ruumi,” ütles president Ilves. “Kitsas ühetaolisus on impeeriumi mõtteviis ja selle vastand on mitmekesisus. Meile on vaja uut ja loovat mõtet tunduvalt enam, kui lihtsat millegi ära tegemist. Me ei tohiks praegu Eestis kusagil piirduda vaid millegi ära tegemisega.”

Riigipea julgustas arhitekte kasutama senisest rohkem puitu erinevates vormides ja kujunduses, tuues näideteks ajaloolisi puitasumeid Tallinnas, Tartus või Haapsalus: “See on olnud meie elukeskkond juba väga pikka aega ja on kujundanud meie ilmavaadet palju enam, kui Lasnamäe elurajoonid.”

Noore arhitekti preemiat annavad välja ettevõtja Heldur Meerits ja reisibüroo Go Travel koostöös Eesti Arhitektide Liiduga.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed