12. veebruar 2009

Äripindade üürikulust võib netiühendus moodustada poole

LVM Kinnisvara atesteeritud maakleri Ingmar Saksingu sõnul võib tänasel äripindade üüriturul poole kuludest moodustada tasu interneti püsiühenduse eest, vahendab ekspresskinnisvara.ee.

Valiku tegemisel peaks kõrvutama lisaks üürile ka haldus-, valve-, parkimis- ja sidekulusid.

„Tänane äripindade üürimisega seotud kulutuste kiire ja märkimisväärne vähendamine on oluline konkurentsivõime säilitamise abinõu, seda eriti teenindussektoris, kus palgakulude kõrval on teine suur kuluartikkel üür,” sõnab Saksing. „Reeglina kõrvutatakse üüripindade valikul peamiselt üüritasemeid ja tuntakse vaid põgusalt huvi kaasnevate kulude vastu. Samas võimaldab kolimine kaasaegsesse büroohoonesse vähendada nii haldus-, hooldus-, koristus-, valve- kui ka parkimiskulusid – isegi üürimisega üldse mitte seotud reklaamikulusid.”

 Optimaalne kõrvalkulude tase on vahemikus 20-25 krooni üüritava ruutmeetri kohta kuus. Samas ulatub osade büroohoonete kõrvalkulude tase 60-65 kroonini ruutmeetri eest. Suured on erinevused ka valvekulude osas – sõltuvalt hoonest võib 50 ruutmeetri suurusee büroo kulu jääda vahemikku 50-400 krooni kuus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688