Lutheri vabriku maadele kavandatakse suurt elurajooni

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Veerenni tn 36 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu vastuvõtmise.

Detailplaneeringuga on kavandatud endisele vineeri- ja mööblivabriku 12,87 ha suurusele maa-alale mitukümmend korterelamut, lasteaed ning uut elurajooni teenindav teedevõrk ja haljastus.  Detailplaneeringu koostas AS-i Pöyry Entec.

Detailplaneering sisaldab Tallinna üldplaneeringu muutmise ettepanekut, sest üldplaneeringu kohaselt on Veerenni ja Vana-Lõuna tänava vahelise ala juhtfunktsiooniks määratud ettevõtluse segahoonestusala.

„Käesolev planeeringulahendus, mis kavandab amortiseerunud tootmispiirkonna asemele elurajooni, on igati põhjendatud,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. „Planeeringualal lõppes tootmistegevus juba aastaid tagasi ning ala on olnud pikka aega heakorrastamata.“

Detailplaneering näeb ette võimaluse rajada alale lasteaed, kokku 40 erineva suurusega – 3-12 maapealse korrusega – korterelamut, kokku 19 kolme-neljakorruselis äriruumidega korterelamut ning kuni 12 maapealse korrusega ärihoone. Parkimine on planeeritud majade maa-alustele korrustele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed