11. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Külmetav tartlane tahab korteri müüjale tagastada

Aasta eest Tartusse uude korrusmajja ligi miljoni krooni eest ühetoalise korteri soetanud tartlanna Margot Mäe ja tema ema Inga Masing on ette võtnud vägikaikaveo ehitusfirmaga, et see tühistaks korteri ostu-müügitehingu ja võtaks korteri tagasi, sest selles on võimatu elada, kirjutab Ekspresskinnisvara.

Masingu sõnul ostis tema tütar aasta tagasi AS-ilt Kodumaja Ida tänavale korteri, sest ettevõte tegi head reklaami ja toona tundus korter suurepärane. Kuid kohe pärast sissekolimist hakkasi ilmnema puudused. Nii näiteks olid seintes silmaga nähtavad praod ja mis kõige hullem, korteri küte töötas omasoodu, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Vahepeal on korteris soe, siis jälle on temperatuur alla kümne soojakraadi. Sellistes tingimustes ei ju saa elada,” rääkis Masing. Mullu suvel toimunud garantiiremondi käigus parandas ettevõte Masingu sõnul kõik siseviimistluses tekkinud puudused. Kuid lahendamata jäid korteri kütteprobleemid. Radiaator on kuum, kuid tuba külm.

Kuigi korteriomanikud ei tea täpset põhjust, miks on kolmandal korrusel asuva korteri põrand külm, oletavad nad, et tegemist on ehituspraagiga. Väidetavalt olevat teise ja kolmanda korruse vahel meeter tühjust ja selle asemel, et korrusevahesid täidaks mõni soojustusmaterjal, polevat seal peale uluva tuule midagi.

Korteri müünud Kodumaja tütarettevõtte Kodumaja Kinnisvaraarenduse OÜ juhataja Martin Rehme sõnul on ettevõte püüdnud korteriostjale igati vastu tulla ja kõik puudused on garantiitööde käigus parandatud. Samuti paigaldas Kodumaja Rehme sõnul külma põranda probleemile jälile saamiseks korterisse andurid, mis jälgisid korteri põranda ja lae temperatuuri. Suuri erinevusi mõõtmised ei näidanud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785