10. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vivo Kodu sõlmis esimese madalaenergia elementmaja ehituslepingu

9. veebruaril, sõlmis Vivo Kodu esimese madalaenergia puitelementmaja ehituslepingu, mille järgi ehitatakse eramu Sauele.

Vivo Kodu OÜ juhatuse liige Reijo Ligi sõnul on tänu meedias üha laiemat kõlapinda saava energiatõhususe ja loodussäästliku ehituse temaatika kasvatanud Eesti inimeste teadlikkust ning astutud on ka esimesi samme energiatõhusate hoonete ehitamiseks. „Näiteks Valga lasteaed Kaseke saab ümberehituse tulemusena passiivmajaks ning arutatud on ka teemal, et uued riiklikud ja avalikud asutused saaksid ehitatud energiatõhususe põhimõtteid ja ehitusnorme silmas pidades” tõi välja Ligi.

Energiatõhusa elementmaja ehitus kujuneb 10-15% kallimaks võrreldes tavapäraste ehitusnõuetega, sest hoone ehitusel järgitakse karmimaid ehitusnorme. „Samas säästmine küttekuludelt algab juba esimesest kuust kui perekond majja kolib”, tõi Ligi välja kindla eelise tavapäraste majade ees.

„Reeglina ehitatakse maju mitmekümneks aastaks pangast võetud laenuga ning kogu selle perioodi jooksul tavapärastest küttekuludest kordi odavamad küttekulud (kuni 80%) aitavad peredel kindlasti paremini toime tulla”, „Lisaks on pankadel uus laenutoode mis sellistele majadele pakuvad paremaid laenutingimusi ja intresse“ lisas Kaljulaid. „Kokkuhoid võib ulatuda kümnetesse tuhandetesse kroonidesse aastas”, rõhutas Kaljulaid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785