10. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakler: Huviline tuleb, kui hinnaalandus on 50%

Eramute ja maatükkide maakleri argipäev näeb välja vägagi üheülbaline. Suhtlemine toimub põhiliselt müüjatega ja põhiteemaks on hinna langetamine.

Ekspresskinnisvara kirjutab, et  ostjatega toimub päevas väga vähe kontakte ja objektide külastusi on nädalas üksikuid.

„Üheks põhjuseks, miks eramute ja maatükkide vastu on huvi nii väike, on see, et müüjatel on hindade suhtes endiselt liigselt kõrgendatud ootused,” selgitab Kaili Tamm 1Partner Kinnisvarast. „Eriti suur on hinnalangus kallimate ja eksklusiivsemate kruntide ja eramute puhul. Üldine rusikareegel on hetkel selline, et eramute, mis tulid müüki buumiaja aastatel, hinnad tuleks jagada pooleks. Ehk siis hinnad tuleks viia tagasi kinnisvarabuumi eelsesse aega. Alles siis on lootust, et tekib ostjate-poolne huvi.”

Seda tõestavad ka viimased võrdlustehingud maa-ameti statistika põhjal. Näiteks detsembris toimus tehing eksklusiivse eramuga Kloostrimetsas hinnaga 7,7 miljonit krooni. Müüki alustati 14 miljoni krooniga.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785