9. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna korteriturg ületas jaanuaris kõige pessimistlikuma prognoosi

BPE Kinnisvaraekspert kirjutab oma uudiskirjas, et kuigi kinnisvaraturu negatiivsed uudised on saanud pigem ootuspäraseks, siis paraku tuleb Tallinna jaanuarikuist tehinguaktiivsust pidada ka selle taustal üleootuste madalaks.

Kui 2008. aasta septembris ja oktoobris langes korteritehingute arv 550 suurusjärku ja aasta lõpukuudel oli see umbes 400, siis jaanuari näitajad jäävad selgelt alla 300 tehingu ehk siis septembri ja oktoobriga võrreldes on aktiivsuse langus umbes 50% ning ka äärmiselt madala aktiivsusega novembri ja detsembriga võrreldes on langus 25-30% suurusjärgus.

Globaalse majanduskriisi mõju on ilmselgelt kohal, kuid kindlasti on jaanuarit mõjutanud ka hooajalisus ning seetõttu võib siiski oodata, et turg lähikuudel mõnevõrra aktiviseerub.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785