4. veebruar 2009

Eesti esimesene passiivmaja sai aknad ette

Valgas eile toimunud energiatõhusa ehituse seminaril esitleti ka käimasolevat lasteaed Kaseke ümberehitust passiivmajaks.

Kalev.ee kirjutab, et väliselt on Kasekese juures muutusi näha esialgu vaid akendes. Tavalised aknad on välja vahetatud hästi soojapidavate madalama U-väärtusega akende vastu. Uudne on ka nende paigutus, mis on kandvast kiviseinast kaugemal ja jääb paksu soojustuse sisse. Kasekese ümberehitust soodustast maja ida-lääne suunaline paigutus, mis tähendab, et lõunas asuvad suured aknad, kust päike saab sisse paista.

„Päikeseeneriga akumuleeritakse rasketesse ehituskonstruktsioonidesse ja kasutatakse öösel kütteks,“ selgitas Valga arenguameti juhataja Meelis Linnamägi, kuidas maja hakkab tulevikus kümme korda vähem energiat kulutama kui varem. Linnamägi sõnas, et isolatsiooni maja välisseintele pole veel panema hakatud, kuid sees juba tööd toimuvad. Peagi paigaldatakse majja ka uus ventilatsioonisüsteem.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688