4. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti esimesene passiivmaja sai aknad ette

Valgas eile toimunud energiatõhusa ehituse seminaril esitleti ka käimasolevat lasteaed Kaseke ümberehitust passiivmajaks.

Kalev.ee kirjutab, et väliselt on Kasekese juures muutusi näha esialgu vaid akendes. Tavalised aknad on välja vahetatud hästi soojapidavate madalama U-väärtusega akende vastu. Uudne on ka nende paigutus, mis on kandvast kiviseinast kaugemal ja jääb paksu soojustuse sisse. Kasekese ümberehitust soodustast maja ida-lääne suunaline paigutus, mis tähendab, et lõunas asuvad suured aknad, kust päike saab sisse paista.

„Päikeseeneriga akumuleeritakse rasketesse ehituskonstruktsioonidesse ja kasutatakse öösel kütteks,“ selgitas Valga arenguameti juhataja Meelis Linnamägi, kuidas maja hakkab tulevikus kümme korda vähem energiat kulutama kui varem. Linnamägi sõnas, et isolatsiooni maja välisseintele pole veel panema hakatud, kuid sees juba tööd toimuvad. Peagi paigaldatakse majja ka uus ventilatsioonisüsteem.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785