4. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aseris hakatakse jälle katusekive tootma

Ida-Virumaal Aseris asuv AS Wienerberger käivitab veebruari keskel taas katusekivitehase, tellisetootmine taastatakse kevadel.

Kuigi algselt planeeriti katusekivitehase seiskamist kevadeni, alustab 60 töötajaga tehas tööd juba veebruari keskpaigast, kirjutab Põhjarannik.

«Kuna vanade eterniitkatuste aeg on ümber saamas ning inimesed otsivad nende asemele midagi püsivamat, siis katusekivide müük ilmselt kasvab,» ütles ASi Wienerberger juhatuse liige Raivo Vasnu, kelle sõnul on osa tooteid juba laost otsa saanud ning seetõttu tuleb tootmist alustada.

Katusekivitehase töötajad vahepealsel perioodil sundpuhkusel ei olnud, neile leiti tegevust ehitus- ja koristustöödel ning toodete ümberpakkimisel. Sundpuhkusel ei ole ka tellisetehase töötajad, kellele on samuti rakendus leitud.

Vasnu sõnas, et suurt elavnemist ehitusturul sel aastal nad ei prognoosi ning panustavad sellele, et aasta lõpus ots otsaga kokku tulla ja olukord võib tema hinnangul paremaks muutuda alles aastal 2010.

«Samas on Eestis praegu võtta odavat tööjõudu ning nendel, kes ehitada soovivad, on hea võimalus seda teha,» lausus ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785