29. jaanuar 2009
Jaga lugu:

Üürihinnad langesid veerandi võrra

Keskmiselt on korterite üürihinnad langenud ca 20-25%,  peamiselt on hinnalangust põhjustanud suurenenud pakkumine ja tõusnud kommunaalmaksed.

ERI Kinnisvara tegevjuht Andres Teder ütles ehitusuudised.net-le, et liigutakse kallimatelt pindadelt odavamatele, suurematelt väiksematele. Endiselt on paljud korterid korraga nii üüri kui ka müügipakkumises.

Paljudele üürilevõtjatele selline ebakindel variant ei sobi ja nii valitakse kas teine korter või kaubeldakse selle eest veelgi hinda alla. Endisest olulisemat rolli on hakanud mängima korteri suurus, kuna lisapinna eest ei soovita maksta. Seega nõutum variant on - rohkem tube väiksemal pinnal.

„Üha enam soovitakse ka üürida korterit mitmekesi, varem tegid seda peamiselt vaid tudengid,“ märkis Teder.

Ta lisas, et uue trendina saab märkida üürivõtjate huvi korterite üürimise vastu hilisema väljaostuvõimalusega. Kuid seoses majanduse ja kinnisvaraturu ebamäärasusega väga head, mõlemat poolt täielikult rahuldavat, skeemi pole suudetud veel välja pakkuda.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee