29. jaanuar 2009

Üürihinnad langesid veerandi võrra

Keskmiselt on korterite üürihinnad langenud ca 20-25%,  peamiselt on hinnalangust põhjustanud suurenenud pakkumine ja tõusnud kommunaalmaksed.

ERI Kinnisvara tegevjuht Andres Teder ütles ehitusuudised.net-le, et liigutakse kallimatelt pindadelt odavamatele, suurematelt väiksematele. Endiselt on paljud korterid korraga nii üüri kui ka müügipakkumises.

Paljudele üürilevõtjatele selline ebakindel variant ei sobi ja nii valitakse kas teine korter või kaubeldakse selle eest veelgi hinda alla. Endisest olulisemat rolli on hakanud mängima korteri suurus, kuna lisapinna eest ei soovita maksta. Seega nõutum variant on - rohkem tube väiksemal pinnal.

„Üha enam soovitakse ka üürida korterit mitmekesi, varem tegid seda peamiselt vaid tudengid,“ märkis Teder.

Ta lisas, et uue trendina saab märkida üürivõtjate huvi korterite üürimise vastu hilisema väljaostuvõimalusega. Kuid seoses majanduse ja kinnisvaraturu ebamäärasusega väga head, mõlemat poolt täielikult rahuldavat, skeemi pole suudetud veel välja pakkuda.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688