Pärnu linn müüb hinnalist kinnisvara

Pärnu linnavalitsusel on müügis hulk hinnalist kinnisvara, millest ainult osa on suudetud üürile anda, et mitte maksta hoonete kütmise ja haldamise kulusid.

Müügis on näiteks 4,81 miljoni kroonise alghinnaga Rüütli 51a mõtteline osa majast ja kinnistust (kaupluseruumid ja toitlustusettevõte), millest suurem osa on üürile antud ja millest linn saab praegu tulu 39 789 krooni kuus.

Ostjat ootavad 6,5 miljoni kroonise alghinnaga korteriomand Munga 2s (kunagine perekonnaseisuamet) ja 8 miljoni kroonise alghinnaga Kuninga 28, mis on rendilepinguga koormatud 2014. aastani OÜ Jacke Ärikeskusele. Tegu on muinsuskaitsealuse hoonega, kus ajalooliselt asus kunagi Jacke kaubakontor.

2007. aasta suvest on müügis hooldekodu kinnistu Tammsaare puiestee 11, mille eest varem küsiti 30 miljonit krooni, kuid mille uus enampakkumise alghind mullu aprillist on 22,73 miljonit krooni. Selle kinnistu peahoone on muinsuskaitse all ja seisab tühjana. Kinnistu sihtotstarve on muudetud ühiskondlikust äriotstarbeliseks.

Enampakkumise alghinda on samuti vähendatud Uus 3 müügi puhul (kiviait), mis esimest korda pandi müüki juba 2007. aasta jaanuaris, kuid mille alghinda alandati mullu aprillist 9 miljonilt 7,9 miljoni kroonini. Hoonel on üürnik.

Jätkuvalt on müügis Supeluse 1, kus viimati asus turvakodu Oliver. Hoone alghind on 2,9 miljonit krooni ja maja sedavõrd amortiseerunud, et selle üürileandmine pole Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna andmete järgi mõeldav.

Peale eelnimetatute on müügis ridamisi väiksemaid kinnistuid.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed