28. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik ei taha toetada liigset ehitamist

Kuigi ehitusettevõtjate liit ootaks riigiabi ka oma sektorile, ei pea majandus- ja kommunikatsiooniministeerium seda õigustatuks, kirjutab Ärileht.

Ministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Lauri Tammiste ütles liidu juhi Indrek Petersoni soovi kommenteerides, et niigi küllastunud kinnisvaraturgu abipaketiga ei toetata.

“Meie välja pakutud abimeetmete pakett on suunatud eksportijatele seetõttu, et nemad toovad Eestisse raha juurde ja aitavad sel moel tasakaalustada laenurahal tuginenud sisenõudluse ärakukkumist,” põhjendas Tammiste. “Kui vaadata analüütikute hinnanguid ja prognoose 2009. aasta kohta, siis on müümata varusid kinnisvarasektoris ligi 2-3 aasta jagu ning veel on ka viimaseid uusarendusi turule tulemas.”

Selles kontekstis ei pea ministeeriumi esindaja mõttekaks, et riik üleinvesteerimist veelgi forsseerib.

“Küll aga on mõistlik teha võimalikult palju investeeringuid avaliku infrastruktuuri arendamisse ning seda olulisel määral Euroopa Liidu struktuurfondide toel,” lisas ta ja ütles, et käesoleval aastal seda teed ka minnakse, investeerides teedeehitusse, haridusse, veemajanduse arendamisse ja mujale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785