27. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moreen ehitus: alla omahinna hanked mõjuvad palkadele

Teede ehituse ja renoveerimisega tegelv Moreen juht Juss Maurer ütles, et riigihangetel osalejad löövad hinnad sedavõrd alla, et pole võimalik ka töölistele korralikult maksta.

Ta tõi näite, et ekskavaatori tunni hind on kohati langenud isegi 50 protsenti. Kui varem oli normaalne tunni hind ekskavaatoril 500 krooni, siis nüüd on Maureri sõnul kuulda, et isegi 250 krooniga võetakse töö ette. „Loomulikult mõjutab see ka ekskavaatorijuhi palka,“ märkis ta.

Maurer märkis, et põhiline probleem on see, et tööd üldse ei ole. „Kui RMK teeks mõne riigihanke, siis oleks tööd,“ osutas ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785