23. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majandussurutis nurjab Kalamaja arendused

Põhja-Tallinna vaiksesse Kalamaja piirkonda  kehtestatud kolm suurt detailplaneeringut - Põhja puiestee ja Soo tänava risti, Uus-Kalamaja ning Kalasadama – võivadki paberile jääda.

Kinnisvaraeksperdi hinnangul pole praeguse majandusseisu juures võimalik Kalamajas nii palju kortereid müüa. Arco Vara arendusdivisjoni juhi Veiko Taevere sõnul tänasel turul tuhandele korterile ostjaid ei leidu, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Täna on ehitushinnad odavamad kui varem, selles valguses võib oletada, et mõne projektiga alustatakse, teisest küljest on nii arendajal kui ka klientidel finatseeringut keerulisem saada kui varem,” kommenteeris Taevere.

YIT Ehituse AS ongi juba teatanud, et nemad sel aastal oma Uus-Kalamaja tänava detailplaneeringu arendamisega ei alusta.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785