23. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajate töötasud on langenud kuni 50 protsenti

Facio Ehituse juht Toomas Tromp ütles ehtitusuudised.net-le, et kohati on ehitajate tasud langenud 50 protsenti.

Tromp ütles, et peatöövõtjana saab ta hinnata olukorda turul tehtud hinnapakkumiste järgi. Müüri- ja maalritöödel on hinnad langenud isegi kuni 50%, elektri- ja santehnilistel töödel umbes 1/3 võrra, vähemalt 20% on hinnalangust kõigis tööliikides.

„Võib arvata, et suure osa sellest moodustab kokkuhoid tööjõukulude arvelt," märkis ta.

Tromp lisas, et oma töölistel on palk vähenenud 20-30%.

"Samas ei kavatse me vähendada projekti- ja objektijuhtide töötasusid. Oleme nende palgataset alati hoidnud möödukana ja leiame, et keeruliste aegade saabudes tuleb eeskätt panustada tööjuhtide ja teiste ehitusprotsessi korraldamisega seotud talituste töötajate motiveerimisse nii põhipalga kui boonustasude kaudu,“ rääkis ta.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785