20. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabaduse väljaku alla rajatakse Ahhaa teaduskeskus ja 4D-kino

Tallinna linnavalitsus kavatseb sõlmida teaduskeskusega AHHAA lepingu, mille kohaselt saab keskus enda kasutusse suure osa Vabaduse väljaku alla kavandatud jalakäijate-alast.

Teaduskeskus AHHAA pakub teadusteatri etendusi ning atraktiivsete eksponaatide katsetamise võimalusi. Lisaks muudele atraktsioonidele on plaanis Tallinna peaväljaku alla sisse seatavasse teaduskeskusesse väike 4D-kino, analoogne Tartus Tasku kaubanduskeskuses tegutsevale Eesti esimesele selletaolisele.

Ahhaa-keskusele lisaks mahub väljakualusele jalakäijate-alale kohvik, infokeskus, noorte infopunkt ja tualettruumid, samuti Vabaduse väljaku ajalugu ning arheoloogiliste väljakaevamiste tulemeid tutvustav väljapanek.

Projekt näeb ette väljaku katmise graniitplaatidega, kusjuures maa-aluste vallikraavi tugimüüride asukohad, Harju tänav ning Harjuvärava torni asukoht markeeritakse erinevat tooni plaatidega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785