20. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitaja: riigihanked võidavad agoonias ettevõtted

Ehitusettevõtja Meelis Tint kirjutab Põhjarannikus, et  olles ise pakkuja riigihangetel, näeb ta alatasa olukorda, kus riiklikke hankeid võidavad ilmselt pankrotieelses agoonias ettevõtted absurdsete alapakkumistega, sest määrav on ainult hind.

Tagajärjeks on sobimatu praakkaup või nii raha kui oodatud eesmärgi saavutamise kaotamine hanke võitnud ettevõtte pankrotistumise järel. Sellise reeglistikuga ei ole mõistlik hanget teostada.

Kas meie esindajatel ei oleks nüüd aeg tulla kuulama meie muresid ja nõuandeid? Ratsionaalsem on esindajatel tulla ja koguda enda ümber oma valijaskond kui kõikidel valijatel eraldi käia esindaja jutul. Usun, et paljud valitud soovivad sedasama. Mitte nende murest tulevaste valimiste pärast, vaid soovist konstruktiivselt oma valijatega suhelda.

Loodan näha valituid jälle rahva seas. Siis saame esitada oma küsimused saadikutele endile.

Mitte ei pea kirjutama oma arvamust neist kividega akendesse.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785