19. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi Metall: 20-30% on tööga kaetud

Viljandi Metalli tegevjuht Jaak Sulg ütles ehitusuudised.net-le, et nendel on tellimusi 20-30 protsendi ulatuses kaetud, mis tähendab tootmise langust 2005. aasta tasemele.

„Lõpetame praegu veel headel aegadel tulnud tellimusi,“ ütles ta. Viljandi Metall viis oma toodangust 70 protsenti välismaale. „Meie Skandivaavia partnerid kaitsevad ka oma turgu,“ osutas ta, märkides, miks peamine vähenemine on just ekspordi arvelt.

Toodangu hinnad on Sule sõnul langenud ligi kolmandiku võrra, mis tähendab, et ettevõte müüb alla omahinna. Tema hinnangul suudavad nad umbes aasta-poolteist jätkata ca 10 protsenti alla omahinna müümist. „Et nahk soe oleks ja potentsiaal säiliks,“ põhjendas ta, miks kahjumiga edasi tegutsetakse. „Pärast on oluliselt keerulisem meeskonda taas kokku saada,“ lisas ta.

Sule hinnangul on nende lootus just kodumaised tellijad, eriti riigihanked.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785