Uus Maa soovitab elektriküttega maja

Odavaim ja lihtsaim viis on paigaldada elamule otsene elektriküte, soovitab Uus Maa Kinnisvarabüroo hindamisosakonna juht.

Teise võimalusena pakub ta ehitada ahi või küttekamin. “Keerukam ja kallim autonoomse keskküttesüsteemi paigaldamine,” märgib Monika Kuntsel, kelle sõnul on elamu autonoomne küttesüsteem mugavaim variant; valikud on siin ka kütuseliikide osas: gaasi-, pellet-, puidu, elektri- ja vedelküte.

Kuna kütuste hinnad on viimastel aastatel oluliselt tõusnud, on muutunud ka majaostjate eelistused küttesüsteemide osas. Kuntsel toob välja, et kui veel mõned aastad tagasi loeti ekspluatatsioonikulusid arvestades elektrikütet kõige kallimaks ja maakütet odavaimaks, siis täna võib öelda, et väiksema ja optimaalse pinnaga ning kvaliteetselt ehitatud ja korralikult soojustatud elamute puhul  ei ole see nii.
 
Ta möönab, et kuigi eri küttesüsteemide maksumused võivad erineda kordades, ei kajastu see elamu müügihinnas.
 
 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed