15. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa soovitab elektriküttega maja

Odavaim ja lihtsaim viis on paigaldada elamule otsene elektriküte, soovitab Uus Maa Kinnisvarabüroo hindamisosakonna juht.

Teise võimalusena pakub ta ehitada ahi või küttekamin. “Keerukam ja kallim autonoomse keskküttesüsteemi paigaldamine,” märgib Monika Kuntsel, kelle sõnul on elamu autonoomne küttesüsteem mugavaim variant; valikud on siin ka kütuseliikide osas: gaasi-, pellet-, puidu, elektri- ja vedelküte.

Kuna kütuste hinnad on viimastel aastatel oluliselt tõusnud, on muutunud ka majaostjate eelistused küttesüsteemide osas. Kuntsel toob välja, et kui veel mõned aastad tagasi loeti ekspluatatsioonikulusid arvestades elektrikütet kõige kallimaks ja maakütet odavaimaks, siis täna võib öelda, et väiksema ja optimaalse pinnaga ning kvaliteetselt ehitatud ja korralikult soojustatud elamute puhul  ei ole see nii.

 Ta möönab, et kuigi eri küttesüsteemide maksumused võivad erineda kordades, ei kajastu see elamu müügihinnas.  

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785