15. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduspindade turul oluline kukkumine

Kaubanduspindade turul täheldasid enamus kaupmehed  olulist käibelangust – külastajaid küll käib, aga ostetakse märkimisväärselt vähem kui varem.

Uus Maa Kinnisvara turuülevaade vahendab, et poodidel jagub tänaseni veel kliente, kuid ka edasine trend on tarbimise vähenemine, mis alles hakkab suuremat mõju avaldama. Kaubanduspindade hinnad keskustes ei ole muutunud, kuid teeninduspindade üürid jalakäijate vooga tänavatel ja ka kõrvalisematel tänavatel on langenud.

Ka selliste pindade vakantsused on suurenenud, kuna nõudlust on vähem. Eelmise aasta jooksul anti kasutusluba ligi 50 000 ruutmeetrile kaubanduspindadele. Suurematest kauplustest avati Lasnamäel Tähesaju City I etapp ning valmis ka Rocca al Mare keskuse juurdeehitus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785