15. jaanuar 2009

Kaubanduspindade turul oluline kukkumine

Kaubanduspindade turul täheldasid enamus kaupmehed  olulist käibelangust – külastajaid küll käib, aga ostetakse märkimisväärselt vähem kui varem.

Uus Maa Kinnisvara turuülevaade vahendab, et poodidel jagub tänaseni veel kliente, kuid ka edasine trend on tarbimise vähenemine, mis alles hakkab suuremat mõju avaldama. Kaubanduspindade hinnad keskustes ei ole muutunud, kuid teeninduspindade üürid jalakäijate vooga tänavatel ja ka kõrvalisematel tänavatel on langenud.

Ka selliste pindade vakantsused on suurenenud, kuna nõudlust on vähem. Eelmise aasta jooksul anti kasutusluba ligi 50 000 ruutmeetrile kaubanduspindadele. Suurematest kauplustest avati Lasnamäel Tähesaju City I etapp ning valmis ka Rocca al Mare keskuse juurdeehitus.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688