13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas on müümata 2100 uut korterit

Pindi Kinnisvara juhatuse esimehe Kalev Roosiväli hinnangul on peale tohutu hulga järelturukorterite pealinnas müümata veel üle kahe tuhande uue korteri, mis peaks tagama hinnasurve veel aastateks, kirjutab Ekspresskinnisvara.

Küsimusele, millal võiksid arendusporjektide „laovarud” otsa saada, vastas Roosiväli, et hinnanguliselt on uusarenduste laojääk Tallinnas umbes 2100 korterit. Ühes kuus müüakse umbes 80 uut korterit ning sellise tempo juures jaguks hinnasurvet veel kaheks-kolmeks aastaks, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Kuivõrd uusarenduste hinnad on juba langenud ka ehitushindade kaudu, siis usun, et tehingute osakaal uute korteritega kasvab hüppeliselt ja laojääk müüakse kiiremini läbi,” ennustab Roosiväli. „Sellega peaks kaduma hinnasurve ja siis võiksime öelda, et enam ei tohiks hinnad kukkuda.”

Tema sõnul võiks kõige parem uudis olla see, et sel aastal saame kinnisvarahindades põhja kätte. „Kui on lõputu ja hoomamatu languse tunne, siis see tekitab stressi. Parem õudne lõpp kui lõputu õudus.”

„Väga lähedal on Tallinnas see hetk, kus keskmine ruutmeetri hind kohtub keskmise kuupalgaga. Harjumaal oli keskmine palk kolmandas kvartalis 14 514 krooni ja keskmine ruutmeetri hind novembri seisuga 18 113 krooni,” lisab Roosiväli.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785