9. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu vanasse soolaaita rajatakse hotell

Seegi Maja omanik Raivo Tõnismaa kavandab Pärnu kesklinnas asuvasse varemeis soolaaita majutusasutust, kirjutab Pärnu Postimees.

Tõnismaa taotles Pärnu linnalt oma ettevõtte Ecober OÜ kaudu kontserdimaja lähedal asuva Põhja 1 kinnistu detaiplaneeringu algatamist. Planeering hõlmab kokku kolme kinnistut.

Neist 520 ruutmeetri suurune Põhja 1 on Ecoberi omandis ja sellel asub muinsuskaitseväärtusega kunagine soolaladu.

Osaliselt kolme- ja osaliselt kahekorruseline avariilises olukorras keskaegne aidahoone on katuseta, korduvalt põlenud ning osaliselt varisemisohtlik. Aidahoone ümberehitusel tuleb juhinduda muinsuskaitse eritingimustest ja kaevetöödel peab olema arheoloogiline järelevalve.

Projekt näeb ette aidahoonele kolme lisakorruse rajamise. Detailplaneeringu menetluse käigus on linnavalitsusele tehtud ettepanek kaaluda parkimise lahendamist ümberehitatava aidahoone esimesel korrusel, selgub Pärnu linnavalitsuse detailplaneeringu projekti vastuvõtmise korraldusest.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785