8. jaanuar 2009

Spetsialist: büroohoonete tulevik võib olla lammutamine

ERI Kinnisvara äripindade müügijuht Rein Ruusmann ütles ehitusuudised.net-le, et hoonetele tuleb kas leida uus kasutus või lammutada, sest praegu üürnikke kõigi jaoks lihtsalt ei jätku.

„Arvan, et kuni 50% üürihinna langust ja vakantsus üle 50% võib tõeks saada,“ prognoosis ta, „võib juhtuda, et nii mõnestki hoonest lahkuvad pea kõik üürnikud ja omanikel tuleb otsustada, kuidas hoonega üldse edasi minna või see siis sootuks lammutada.“

Tema ennustuse järgi saab protsess täispöörded siis, kui aasta algusele planeeritud suured kolimised on kolitud ja võidud ning kaotused selgunud. „Praegu tundub, et kõik turuosalised on veel kergelt segaduses.“

Ruusmann osutas, et enim kaotavad kehvemalt positsioneeritud ja tagasihoidlikumas tehnilises seisundis olevad büroohooned nii äärelinnas kui kesklinnas. Juba väljakujunenud tõmbekeskustes suuri vapustusi ei toimu.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688