5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätis maksab uus eluase müügisolevatest poole vähem

Praegu võib uue kodu ehitada poole odavamalt kui paar aastat tagasi. Ehitushind võib olla isegi 12 500-14 000 ruutmeetri kohta, avaldas biznews.lv.

NCH Advisors Inc. Kinnisvaraekspert Karlis Cerbulis ütles, et kinnisvarahinnad hakkavad üha rohkem vastama tegelikkusele. "2009. aastal võib kinnisvaraturg saavutada madalaima punkti, hakates aasta lõpus stabiliseeruma," prognoosis ta ajalehes Diena bizness. Haiget saavad eksperdi sõnul kõik turusegmendid, kuid eriti halb seis ähvardab eluasemeturgu.

Praegu võib meie arvestuse järgi ehitada uue eluaseme ehitada odavamalt, kui on hind, millega kinnisvaraarendajad uusehitisi müüvad, seejuures peavad paljud müüma alla omahinna. See tähendab, et paljud arendajad on sattunud lootusetusse seisu," rääkis Cerbulis. "Betooni, bensiini, tööjõu ja muu hinna languse tõttu tulime järeldusele, et uue eluaseme saaks ehitada poole odavamalt. Jutt võib käia isegi 800-900 eurost ruutmeetri kohta."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785