Paide Vallimäe restaureerimine maksab 36 miljonit

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetab 36 miljoni krooniga Paide linnavalitsust Paide Vallimäe rekonstrueerimisel ning Vallitorni ajakeskuse rajamisel.

Järva Teataja kirjutab, et projekti kohaselt korrastatakse Paide Vallimägi ning rajatakse Vallitorni atraktiivne külastuskeskus, kus torni igal korrusel oleks eksponeeritud erinev etapp Eesti ajaloost, mida ühendaks ajamasina rolli täitev lift.

Paide linnavalitsuse arendusnõunik Elena Sapi sõnul ulatub projekti kogumaksumus 42 650 000 kroonini, millest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse «Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist» eraldatud toetussumma on 36 252 500 krooni, Paide linna omaosalus kavandis on ligi 6,4 miljonit krooni.» Ligikaudu kaks aastat kestvad ehitustööd peaksid algama juba 2009. aasta esimesel poolel,» lisas Sapp.

Paide linnavalitsuse projektide koordinaatori Tiina Larveni sõnul rajatakse Vallitorni ajakeskusesse muinasaega, orduaega, kuningate aega, tsaaride aega, Eesti aega, okupatsioonide aega, taasiseseisvumise ning Euroopa Liidu ajastut kujutavad ekspositsioonid, mis koos interaktiivsete lahendustega annaksid külastajatele võimaluse saada ülevaade erinevatest ajastutest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed