26. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lihtsa ehitustöölise palk on 260 krooni tund

Ajal, mil ehituses tööpuudus pidevalt kasvab, saab lihttööline 260 krooni tunnis.

"Head spetsialistid saavad ikka väärikat palka," tõdes OÜ Plekk-katusemeister tegevdirektor Jaanus Aedla. Tema seletusel on lihttöölise palk - toetudes ehitusmaksumustele ja kalkulatsioonidele keskendunud OÜ Eke Nora andmetele -  keskmiselt 260 kr +km/tunnis.

Spetsislistil siis vastavalt kõrgem, abitöölisel madalam.

Kuid see on teooria, praktikas käib tasustamine ikka vastavalt objektile. "Praegu on nii - hea, kui üldse keegi töömehele tööd annab," lisas ta.

Samas aga tuleb väärt mehi ikkagi hoida.

Aedla seletusel on raske ka materjalitootjatel. Mõnevõrra on aga eelistatud seisundis need tootjad, kes ka toodet paigaldavad - kuid neid on väga üksikuid.

"Kindel on see, et hinnad on langenud. Samas osad alltöövõtjad vist ei tasu makse - ma ei mõista, kuidas nad saavad nii odavalt teha," imestas katusefirma tegevdirektor osade firmade üliodavate pakkumiste üle.

Teisalt peab seline asi käima millegi arvelt.

Pigem selline dumping ehk alla omahinna tegemine solgib turgu... märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785