22. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toorme kallinemine hakkab ehitusmaterjali hinda kergitama

AS Uninaks juhataja Guido Piksar ütles ehitusuudised.net-le materjaliturgu hinnates, et kuna toore ja energia kallineb, on oodata ka materjalide hinnatõusu.

Tema sõnul tuleb nüüd tootjate poolelt vaadata viimase kahe-kolme aasta tagusele tegevusele. Viimane vormis nüüdse olukorra. "Nüüd tuleb tõehetk - sama, mis kinnisvaras, ei midagi teisti," lisas Piksar.

Samas toore ja energia kallinevad kuivsegusid tootva firma jaoks pidevalt, vaid nafta hind on andnud järele. Seega on tekkimas surve toodete hinna tõstmiseks. Firmad, kes püüavad hindu alla suruda, kaua enam ei jätka - selline poliitika on tema väitel nüüd ülejõukäiv isegi suurtootjaile.

Algava aasta esimesel poolel Piksari hinnangul tarbija jaoks ei muutu, vaid sortiment väheneb, kuna tootjal pole enam mõtet toot ega turustada niivõrd suurt nimetusi tooteid - keegi suurt ei osta ju.

Väiksemad tootjad-tegijad ilmselt loobuvad. Edasi tuleb materjalidel ilmselt ikkagi hinnatõus - sest buumiajal müüdi tooteid massiliselt alla omahinna, leidis ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785