Tartusse kavandatakse uut elurajooni

Tartu linnaolikogu võttis vastu Kvissentali põik 10 ja Aruküla tee 34 kruntide detailplaneeringu, mille tellis OÜ Fausto Real Estate.

Planeering näeb ette kokku 142 uue krundi moodustamise. Elamumaa krunte on 127, neist 89 üksikelamu krunti ja 38 nelja kuni kuue korteriga elamu krunti. Samuti on kavandatud krundid lasteaiale, tervishoiuasutusele ja kaubandus-teenindushoonele ning kuus üldmaa sihtotstarbega krunti pargi-,
puhke- ja rohealadeks.

Ligi 34 hektari suurune planeeringuala asub Ülejõe linnaosas Emajõe ja Aruküla tee vahel olemasoleva Kvissentali elamurajooni naabruses.

Ala suurusest tulenevalt on planeeringu elluviimine jagatud etappidesse, mis on otseselt seotud kavandatud tänavavõrgu ehitamisega. Kvartalid ehitatakse juba rajatud tänavalõikude äärsete kruntide kaupa.

Võrreldes eskiislahendusega on planeeringus vastavalt volikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni ettepanekutele rohkem järgitud olemasoleva Kvissentali elurajooni privaatsusele suunatud planeerimispõhimõtteid, vähendatud hoonestustihedust ning loobutud suurematest 8-12 korteriga elamutest.

Planeeringu avalik väljapanek on 30. detsembrist 13. jaanuarini linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnas (Raekoja plats 3).

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed