18. detsember 2008

Eluruumide hooldusteenus maksustatakse uuest aastast

Detsembri algul vastu võetud käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduses ettenähtud muudatused jõustuvad põhiosas 1. jaanuaril 2009. Eluruumide hooldusteenuse maksutamine toob tõenäoliselt kaasa hinnatõusu.

Lõpptarbijaid puudatav kõige rohkem hooldusteenusega seotu. Eluruumide hooldusteenus (§ 16 lg 2 p 2) muudetakse maksustatavaks teenuseks, kuna käibemaksudirektiiv ei näe ette sellise teenuse osas maksuvabastust. Selle tagajärjeks on lõpptarbija jaoks suure tõenäosusega teenuse hinna suurenemine, kirjutab PricewaterhouseCoopers.

Arvestades, et elamuhaldajad saavad haldusteenuse osutamisega seotud jooksvatelt kuludelt edaspidi käibemaksu maha arvata ja korrigeerida ka hooldusteenuse osutamisel kasutatava põhivara ostmisel makstud käibemaksu, võib eeldada, et hind tõuseb vähem kui käibemaksu võrra.

Lisaks toob seaduse jõustumine kaasa järgnevaid muudatusi: kruntide ja uusehitiste maksustamise reegleid laiendatakse edaspidi ka teatud tüüpi väärtpaberitele, maksuvabade finantsteenuste loetelu tuuakse krediidiasutuste seadusest üle käibemaksuseadusesse ja täpsustatakse valikuõiguse sätte rakendamisel selle ajalist siduvust.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688