15. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuumajaam rajatakse aastaks 2023

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastusringile energiamajanduse riikliku arengukava, mille kohaselt tuumajaam rajatakse Eestisse aastaks 2023.

Tuumajaam rajamiseks vajalikud seadusandlikud muudatused kehtestatakse 2012. aastaks.

Elektrimajanduse arengukava aastani 2020 näeb ette ka Eesti elektritootmise ümberehitamise lähema 10-15 aasta jooksul, laiendades elektri- ja soojuse koostootmist 300 MW-ni, renoveerides täiendavalt kaks plokki Narva elektrijaamades koguvõimsusega 600 MW ja suurendades tuulikute võimsust kuni 900 MW-ni koos vajalike reservvõimsustega. 

 Energiamajanduse arengukava seob omavahel elektrimajanduse arengukava, põlevkivi kasutamise riikliku arengukava, energiasäästu sihtprogrammi ja teised energeetika arengut suunavad dokumendid ning annab suuna ka soojamajanduse arengukava ning taastuvenergia tegevuskava loomiseks.

Pärast kooskõlastusringi saadetakse arengukavade täiendatud eelnõud valitsusse heakskiitmiseks, energiamajanduse arengukava kinnitab ametlikult ka Riigikogu. Eelnõud on kättesaadavad Majandus- ja kommuniktasiooniministeeriumi koduleheküljel. Kõik huvigrupid on oodatud esitama oma seisukohti eelnõu osas ministeeriumile 22. detsembriks meiliaadressile [email protected].

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785