Tuumajaam rajatakse aastaks 2023

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastusringile energiamajanduse riikliku arengukava, mille kohaselt tuumajaam rajatakse Eestisse aastaks 2023.

Tuumajaam rajamiseks vajalikud seadusandlikud muudatused kehtestatakse 2012. aastaks.

Elektrimajanduse arengukava aastani 2020 näeb ette ka Eesti elektritootmise ümberehitamise lähema 10-15 aasta jooksul, laiendades elektri- ja soojuse koostootmist 300 MW-ni, renoveerides täiendavalt kaks plokki Narva elektrijaamades koguvõimsusega 600 MW ja suurendades tuulikute võimsust kuni 900 MW-ni koos vajalike reservvõimsustega. 
 
Energiamajanduse arengukava seob omavahel elektrimajanduse arengukava, põlevkivi kasutamise riikliku arengukava, energiasäästu sihtprogrammi ja teised energeetika arengut suunavad dokumendid ning annab suuna ka soojamajanduse arengukava ning taastuvenergia tegevuskava loomiseks.

Pärast kooskõlastusringi saadetakse arengukavade täiendatud eelnõud valitsusse heakskiitmiseks, energiamajanduse arengukava kinnitab ametlikult ka Riigikogu. Eelnõud on kättesaadavad Majandus- ja kommuniktasiooniministeeriumi koduleheküljel. Kõik huvigrupid on oodatud esitama oma seisukohti eelnõu osas ministeeriumile 22. detsembriks meiliaadressile sigrid.vesiallik@mkm.ee.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed