15. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõpruse puiesteele ehitatakse ärikompleks

Tallinna linnavalitsus kehtestas detailplaneeringu, mille kohaselt kerkib Sõpruse puiestee äärde kahest osast koosnev kuni viiekorruseline ärikompleks, kirjutab Ekspresskinnisvara.ee.

Planeeritav 0,9 hektari suurune ala asub Kristiine linnaosas, Sõpruse puiestee, Rästa, Lehe ja Räägu tänavate vahelises kvartalis, aadressil Rästa 17 ja 19. Kinnistutel asub väike elamu koos kõrvalhoonetega ja vana vundament, mis kõik likvideeritakse. Piirkonnas on segahoonestus, varieerudes eramutest suurte büroo- ja eluhooneteni.

Kavandatav äri- ja büroomaja koosneb kahest eraldi mahust, mis on omavahel ühendatud galeriiga. Hoonemahud on paigutatud Sõpruse puiesteega paralleelselt. Piki krundi Sõpruse puiestee poolset külge paikneb kompleksi pikem, kitsam ja kõrgem viiekorruseline maht. Rajatava hoone teine, kolmekorruseline osa on kavandatud Rästa tänava äärde. Kaht sektsiooni ühendav galerii tuleb neljakorruseline ja see seisab esimese korruse tasandil postidel.

Hoonestusala on paigutatud krundi keskele. Maja maa-pealne pind on 2180 ja maa-alune osa 2700 ruutmeetri suurune.

Detailplaneeringu eskiisi koostas AS K-Projekt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785