10. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koigi mõisahoone restaureerimisel leiti laemaalingud

Koigi mõisa renoveerimistööde käigus tulid ilmsiks laemaalingud ja võlvkeldrid, mille olemasolu seni teada polnud.

Et Koigi mõisa ühe toa seinu katavad maalingud, oli varem teada, kuid et maalinguid võib

leida ka lagedelt, ilmnes alles nüüd, vahendas ERR.

"Muidugi sada protsenti keegi kindlalt ei oska öelda, mis mahus nad on, mis nägu nad on, kui kvaliteetsed," rääkis muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektor Tiit Schvede. "Ja seoses maalingute ilmnemisega tuli selles ruumis tööd peatada."

Koigi vallavalitsus kui mõisa omanik soovib maalingud taastada. Tööde käigus tulid ilmsiks ka võlvitud keldrid, mida ei ole plaanis kasutusele võtta.

Aastatel 2007-2011 saab Eesti Norralt, Islandilt ja Liectensteinilt erinevateks investeeringu- ja arendus-projektideks 479 miljonit krooni, millest oma osa sai ka Koigi mõis. Euroopa Liitu mittekuuluvad riigid toetavad Koigi mõisa ennistamist 15 miljoni krooniga, millele Koigi vald lisab omalt poolt 2,5 miljonit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785