10. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERI Kinnisvara: ärge ehitage

ERI Kinnisvara soovitab oma värskes turuülevaates uute hoonete ehitamisest loobuda - paljud projektid on vähemalt paariks aastaks külmutatud.

Hetke turusituatsioonis tasub uute hoonete ehitusega oodata. Soovitada ei saa ka olemasolevatele hoonetele juurdeehitusi, kuna juurdeehitusega seotud ebamugavused võivad põhjustada olemasolevate üürnike lahkumist.

Soodne ostuaeg võib saabuda spekulatiivseteks ostudeks juba sissetöötatud büroomajadele.

Paljude ärihoonete valmimise ajaks on saanud 2008/2009 ja tõenäoliselt suureneb vakants kõikides büroohoonetes arvestades, et turule tuleb korraga suur hulk uut pinda. Üürnike leidmise nimel ollakse valmis tegema sooduspakkumisi nii ruutmeetri- kui ka kõrvalteenuste hindades.

Seoses Eesti ja maailma majanduses toimuvaga on hakatud rohkem rõhku pane-ma säästmisele ja oma vajaduste/võimaluste ümbervaatamisele. Samas tähendab see, et liikumine hakkab toimuma suurematelt büroopindadelt väiksematele ja kesklinnast äärelinna poole. Need ettevõtted, kes peavad oma töö iseloomu arvestades tingimata pidama kontorit kesklinnas, jäävad ka edaspidi kesklinnas paiknema.

Seoses majanduskeskkonna jahtumisega on paljud uued projektid vähemalt paariks aastaks „külmutatud“.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785