10. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja pankrot seab ohtu soetatud eluaseme ehitusgarantii

Arendaja pankrotistudes tuleb arvestada ehitusgarantii kaotamisega, sest pankrotipesas ei pruugi raha selleks jätkuda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kinnisvarabuumi ajal eluaseme soetanud võivad silmitsi seista asjaoluga, et arendaja pankrotistudes tuleb ehitusgarantiist suu puhtaks pühkida. Kliendil on pankrotiprotsessi kaudu õigus ehitusgarantii alane nõue esitada, kuid kas sellest kasu on, on küsitav.

„Siiani pole ma näinud ühtegi arendust, mille lõppedes oleks ettevõtjad, kes raskustes on, midagi korrastama hakanud,“ ütles arileht.ee-le Uus Maa Kinnisvarabüroo korterite osakonna juhataja Elari Tamm.

Kui praegu muutuvad maksejõuetuks mõned üksikud arendajad, siis tegemist on tõusva trendiga.

„Julgen väita, et protsent on kasvutrendis ning kui hetkel on ehk mõni protsent, siis kevadel näeme numbriks kuni kümme protsenti,“ rääkis Tamm.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785