8. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Maarja Kool peab sarikapidu

Kolmapäeval peetakse sarikapidu Tartu Maarja Kooli uues töökojahoones Puiestee tn 126, kus valmivad kaasaegsed käsitööklassid.

Kooli käsitöökodade tarbeks rekonstrueeritud endisse Jaamamõisa talli-tõllakuuri saavad Maarja kooli õpilased ruumid metallitööks ja vaibakudumiseks, klassid kodunduse ja loodusõpetuse tundideks. Ühtekokku on valmivas hoones üle 400 ruutmeetri kasulikku pinda.

„Uus maja annab Maarja kooli kasvandikele head võimalused vajalike oskuste omandamiseks, mis aitavad neil edasises elus paremini toime tulla. Abiks ei ole see vaid kohalikele õpilastele - Tartu Maarja Kool teeb ju tänuväärt tööd pakkudes väga vajalikke teenuseid ja koolitusi ka väljaspool Tartut elavatele intellektipuudega lastele ja nende vanematele,“  ütles Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Tartu Maarja Koolis õpivad Tartu linna ja maakonna mõõduka ja raske intellektipuudega ning liitpuudega lapsed. Praegu õpib koolis 59 õpilast.

Kooli käsitöökoda, mida ehitab AS Eviko, peab valmima tuleva aasta 1.

juuliks.Kavandatust odavamaks kujunenud ehitushange võimaldab remontida ka kooli peamaja fassaadi ja korrastada territooriumi.

Töökojahoone rekonstrueerimine ja sisustamine läheb maksma 14,8 miljonit krooni, millest linn tasub 15 protsenti ehk 2,2 miljonit. Projekti rahastatakse  Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra finantsmehhanismide vahenditest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785