5. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas on muutunud maakleri töörütm seoses majanduskriisiga?

Uus Maa Kinnisvarabüroo korterite osakonna juhataja Elari Tamm kirjutab ehitusuudised.net-is, kuidas muutunud olud on mõjutanud kinnisvaramaakleri töörutiini.

Maakleri töö sisu on jäänud samaks, pigem on muutunud intensiivsus. Kui varem tuli ühe objekti realiseerimiseks teha x tunde tööd, siis nüüd tuleb korrutada see kolmega ja siis pole ka kindel, et töötasu on tagatud, sest kolmas ja otsutav  jõud siin otsuste rägastikus on pank.

Viiest ostusoovist pooled saava laenu.

Tänane märksõna on selgelt õige hind. Kui klient on piisavalt paindlik, et hind paika saada, siis on müük võimalik. Igale asjale on ostja, kuid lõplik saatus on hinna täpses määrtlemises.  Kui maakler teeb lihtsalt omanikule head nö selleks et, objekt müüki saada, kuid hind on selgelt liiga kõrge on koostöö peagi  rikkis, sest lubatud kliente ei ole ja tehing venib.

Siin kaotavad palju maaklerid klinete ja töötasu, kuid paljud kliendid kaotavad reaalselt raha. Edukad maaklerid on need, kes omavad kõige rohkem kontakte ja soovitusi. Selleks, et viimaseid rohkelt saada, tuleb suhelda palju ja teha super head tööd. Viimased aastad on hea kool olnud, kuidas asju teha ja mitte teha. Täna tuleb nendest vigadest õppida ja turuolukorraga kohaneda.

Aeg läheb omasoodu, seega võiks öelda, et prioriteedid peavad paigas olema - mIllega tasub tegeleda ja millega mitte, kes on meie kliendid ja kes ei ole.

Stressi on rohkem, kuid kriisid on puhastavas mõttes ka positiivsed. Kõik ei sobigi tegema sama tööd ning antud aeg selgitab välja, kes jäävad, kes lähevad

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785