3. detsember 2008

Euroopas oodatakse rendihindade langust

Euroopas on kinnisvaraturu maht kiirelt vähenenud, institutsionaalsed investorid on ootamas tootluse jätkuvat tõusu ja rentide langust ning seetõttu tehingutega ei kiirustata.

CBRE vahendab, et turul on toimunud ja toimumas ka teatavate jõujoonte muutumine. Kui 2007. aastal moodustasid Ühendkuningriigid, Saksamaa ja Prantsusmaa ca 60% investeeringute kogumahust, siis 2008. aasta esimese poolaasta jooksul langes nende riikide osakaal 40%-ni.

Samas on pisut kasvanud Kesk- ja Ida-Euroopa osakaal, mis 2008. aasta esimesel poolaastal moodustas 9,3% Euroopa kui terviku mahust. Selle piirkonna maht kasvas suuresti Venemaa arvelt ja ilmselt on hetkel toimumas taas muudatusi, sest Venemaa majandus on viimasel ajal pakkunud põhiliselt negatiivseid uudiseid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688