3. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopas oodatakse rendihindade langust

Euroopas on kinnisvaraturu maht kiirelt vähenenud, institutsionaalsed investorid on ootamas tootluse jätkuvat tõusu ja rentide langust ning seetõttu tehingutega ei kiirustata.

CBRE vahendab, et turul on toimunud ja toimumas ka teatavate jõujoonte muutumine. Kui 2007. aastal moodustasid Ühendkuningriigid, Saksamaa ja Prantsusmaa ca 60% investeeringute kogumahust, siis 2008. aasta esimese poolaasta jooksul langes nende riikide osakaal 40%-ni.

Samas on pisut kasvanud Kesk- ja Ida-Euroopa osakaal, mis 2008. aasta esimesel poolaastal moodustas 9,3% Euroopa kui terviku mahust. Selle piirkonna maht kasvas suuresti Venemaa arvelt ja ilmselt on hetkel toimumas taas muudatusi, sest Venemaa majandus on viimasel ajal pakkunud põhiliselt negatiivseid uudiseid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785