1. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Solarise suure saali juhiks sai Aivar Sirelpuu

Järgmisel sügisel Tallinnas Solarise keskuses avatavat 1800-kohalist kontserdi-, teatri- ja konverentsisaali haldava AS Solaris Suur Saal juhatuse esimeheks sai Aivar Sirelpuu.

„Oma pikaaegse kogemuse põhjal pean Solarise suure saali kontseptsiooni väga tugevaks ning saali ennast Tallinnale lähiaastate olulisimaks kultuuriobjektiks – just seepärast otsustasin ka uue väljakutse kasuks,“ selgitas Sirelpuu, kes on varem töötanud Eesti Kontserdi eelkäijas Eesti Riiklikus Filharmoonias, juhtinud raadiojaama, videofirmat ja kontserdibürood ning Esmofoni kauplusteketti. Viimased neli aastat juhtis Sirelpuu Saku Suurhalli tegevust.

Aivar Sirelpuu sõnul saab Solarisest nii disainilt kui sisult vägagi modernne keskus, millelaadset ei ole siiani Tallinnas, ega ka teistes Baltimaades. „Olen veendunud, et Solarise suur saal kujuneb Tallinna kultuurielu keskpunktiks,“ ütles Sirelpuu, kelle nägemuse kohaselt saab tegemist olema esmajoones kontserdisaaliga, kus samas hakkab toimuma ka hulgaliselt teatri- ja muusikalietendusi, konverentse ja muid üritusi.

AS Solaris Suur Saal nõukogu esimehe Peeter Rebase sõnul on Eestis vaid üksikuid nii tugeva erialase kogemusega juhte, nagu seda on Aivar Sirelpuu. „Vaadates Aivari varasemaid saavutusi olen kindel, et leidsime just õige mehe Tallinna üht esindussaali arendama ja juhtima,“ avaldas Rebane veendumust.

Mahuka projekti ehitus algas eelmisel kevadel, „katuse alla“ saab hoone juba lähinädalail ning ametlik avamine on plaanitud 2009. aasta sügisesse. Alates järgmisest aastast saab Solarisest Pimedate Ööde Filmifestivali kodu, juba teadaolevatest suurüritustest toimub 2010. aastal Solarises Euroopa filmitööstuse tähtsündmus – European Film Academy Awards ning samal aastal annavad suures saalis kontserdi New Yorgi sümfoonikud. Samuti on aastateks 2010-2012 tehtud juba mitu konverentsibroneeringut.

Solaris on multifunktsionaalne kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus, kuhu lisaks suurele saalile, seitsme ekraaniga kinokompleksile, kahe ekraaniga väärtfilmikeskusele ning tantsustuudiole tulevad veel kunstigalerii, džässiklubi, mitmed kohvikud, restoranid ja kauplused. Samuti tuleb keskusesse üle 9000m2 suurune maa-alune parkla 260 autole. Solarise suur saal ja kogu keskus on kergesti kättesaadavad ka liikumispuuetega inimestele – selleks tarbeks on kohandatud nii kaks lifti kui ka eraldi kohad saalis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785