1. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rautaruukki kolib tootmise Riiast ja Vilniusest Pärnusse

Rautaruukki teatas, et sulgeb Riia ja Vilniuse tootmisüksused ning viib seadmed üle Pärnusse. 

Tegevus keskendub tootmise efektiivsusele ja tootmismahtude ning logistika optimeerimisele Baltikumis.

Riias ja Vilniuses suletakse väikesed profiilide tootmisüksused ja seadmed viiakse 2009. aasta aprilli lõpuks üle Ruukki suuremasse tehasesse Pärnus. Läbirääkimised üksuste töötajatega algavad esimesel võimalusel ning puudutavad ligikaudu 90 töötajat. Mõlemad tehased teenindavad peamiselt kodumaist turgu. Kohalik müük jätkub ning katuse- ja viimistlusprofiilid tarnitakse Lätti ja Leetu tulevikus peamiselt Eestist.

Rautaruukki toodab metallil põhinevaid komponente, süsteeme ja terviklahendusi ehitus- ja masinaehitustööstusele. Ettevõte pakub laia metalltoodete ja teenuste valikut. Rautaruukki tegutseb 26 riigis ning annab tööd 15 000 inimesele. 2007. aasta müügitulu oli kokku 3,9 miljardit eurot.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785