27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hapud ärilaenud toovad odava väljamüügi

2008. aasta lõpus lõppevad paljud ärilaenude lepingud, mida tõenäoliselt ei pikendata ning 2009. aasta algul on seetõttu oodata turule mitmeid soodsa hinnaga arenduskrunte ning paljud arendajad pankrotistuvad.

1Partner Kinnisvara turuülevaade vahendab, et turule on oodata sundrealiseerimiste lainet arendusprojektide sektoris, mida kasutavad ära rahakamad arendajad. Rahavooge tootvate objektidega jõutakse tehingusse tootlustasemetelt 10-13%.

Pankade laenupoliitika järsk 180 kraadine muutumine tekitab kogu Eesti majandusele pikaks ajaks väga suuri probleeme. 2008. aasta lõpuni on pankade poolt praktiliselt peatatud ärilaenude väljastamine, korralikult intressi tasuvate klientide laenulepinguid ei pikendata, nõutakse omakapitali lisamist ja kinnisvaraobjektide müümist turul, kus kõik juba niigi kõike müüvad.

Rahavooge tootvad objektid seisavad samuti, sest omanikud ei ole nõus kõrge tootluse pealt müüma kui sundi selleks ei ole.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785