25. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koduomanikud nõuavad Tallinna veelepingu avalikustamist

Koduomanikke ühendav Eesti Omanike Keskliit nõuab Tallinna linna ja Tallinna Vee vahelise teenuselepingu avalikustamist, et see võimalusel koduomanikele soodsamatel tingimustel üle vaadata.

Omanike keskliidu sekretär Taavi Madiberk kirjutab koduomanike blogis, et liit soovis tutvuda pea 400 000 pealinlase elutingimusi ning rahakotti mõjutava lepingu sisuga, kuid Tallinna linn keeldus seda konfidentsiaalsusele viidates avaldamast.

«Tallinna Linna väited on otseses vastuolus avaliku teabe seadusega, samuti on õiguskantsler öelnud, et kohalik omavalitsus peab põhjendama veeteenuse hinda ning et kohaliku omavalitsuse põhjendamiskohustus tuleneb ka hea õigusloome tavast, mille kohaselt peavad otsused olema läbipaistvad ja põhjendatud,» seisab blogis.

Omanike keskliit pöördus lepingu avaldamiseks andmekaitseinspektsiooni ning liidu andmetel käib praegu menetlus ja Tallinn on palunud 30 päeva ajapikendust oma vastuse formuleerimiseks.

Omanike keskliit heidab Tallinna Veele ette seda, et ettevõte tõstab iga-aastaselt hindu olenemata enda kulutustest ja majanduse üldisest olukorrast. Linnale aga seda, et iga kord suudetakse pool protsenti hinnast alla kaubelda ning põhjendatakse suurema hinnaalanduse saamise võimatust lepinguga.

«Vee- ja heitvee hindade reguleerimise vajadust sõltumatu järelevalveorgani poolt on korduvalt rõhutanud ka õiguskantsler. Huvide konflikt on ju päevselge - Tallinna Vesi räägib hinna läbi linnaga (kolmandiku Tallinna Vee aktsiate omanikuga),» kirjutab Taavi Madiberk blogis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785